Sustenabilitate

Bun venit la centrul nostru dedicat sustenabilității! Aici prezentăm munca pe care o depunem pentru a crea o lume mai bună pentru familiile noastre, angajați și comunitate.

Călătoria noastră este abia la început

Reveniți periodic pentru a descoperi noi povești, informații și rezultate care prezintă activitatea noastră de lideri în domeniul sustenabilității pentru industria în care activăm.

Cifre inconvenabile

Emisiile globale cauzate de procesele de refrigerare.

Consumul global de energie cauzat de sistemele de refrigerare și aer condiționat.

Creșterea preconizată a încălzirii globale din cauza hidrofluorocarburilor (HFC) utilizate în refrigerare.

ANGAJAMENTELE NOASTRE PÂNĂ ÎN 2030

Evoluția către un viitor mai sustenabil nu este determinată doar de intenție, ci și de acțiune și responsabilitate. Pentru a ne atinge obiectivele, am gravat în piatră șase angajamente pentru sustenabilitate, la nivelul întregii companii, pe care suntem deciși să le concretizăm până în 2030. Noi promitem...

SĂ LANSĂM PRIMA UNITATE CIRCULARĂ DIN INDUSTRIA NOASTRĂ

Pentru ca o unitate să fie cu adevărat sustenabilă, trebuie să ne găsim parteneri logistici și de reciclare, în timp ce lucrăm îndeaproape cu utilizatorii și clienții de pe toate nivelurile procesului de distribuție.

Echipele noastre de inovație, cercetare și dezvoltare vor lucra neîntrerupt la dezvoltarea tehnologiilor eficiente. Acest lucru va susține obiectivul nostru final de a crea prima unitate de transfer termic a industriei, în care fiecare element, de la ambalaj la agenți frigorifici și până la placare, va fi 100% reciclabil sau reutilizabil.

SĂ CONVERTIM ÎNTREAGA GAMĂ DE PRODUSE CĂTRE UTILIZAREA SUBSTANȚELOR ECOLOGICE

Chiar dacă substanțele precum agenții frigorifici naturali au fost o componentă-cheie a portofoliului nostru timp de zeci de ani, trebuie să creștem utilizarea substanțelor ecologice mai mult decât oricând.

Dar nu ne vom limita la folosirea generalizată a acestor substanțe numai pentru gama noastră. Vom eficientiza și simplifica, de asemenea, procesul de selectare a opțiunilor nevătămătoare, astfel încât clienții noștri să poată accesa mai ușor aceste soluții.

SĂ REDUCEM CANTITATEA DE CARBON CU 40% ÎN FABRICILE NOASTRE DE PRODUCȚIE

Pentru ca generațiile viitoare să continue să trăiască confortabil și sănătos pe această planetă, trebuie să fim proactivi în reducerea semnificativă a emisiilor de carbon ale industriei noastre.

Vom trăi conform mantrei: „Evită, redu, compensează.” Evitarea emisiilor de carbon prin trecerea la folosirea surselor de energie regenerabilă, cum ar fi cea solară sau pe bază de hidrogen, de fiecare dată când este posibil. Reducerea emisiilor prin creșterea eficienței acolo unde trecerea la tehnologii neutre din punct de vedere climatic nu este încă posibilă. Compensarea oricăror emisii rămase.

SĂ REDUCEM INTENSITATEA ENERGETICĂ CU 10% ÎN INSTALAȚIILE NOASTRE DE PRODUCȚIE

Pentru o organizație de dimensiunea noastră, fiecare pas înainte către reducerea consumului de energie se adaugă la un viitor mai bun, mai puțin dependent de carbon.

Vom continua să inovăm și să îmbrățișăm noi tehnologii de producție care economisesc energie, de la vopsirea cu pulbere și sudare până la fabricare și ambalare, îmbrățișând tehnologii sustenabile și reducând deșeurile la fiecare pas.

SĂ REDUCEM FOLOSIREA APEI CU 30% ÎN INSTALAȚIILE NOASTRE DE PRODUCȚIE

De prea mult timp, industria noastră a consumat o cantitate excesivă de apă în activitățile sale de producție. Într-o lume în care vedem lipsuri de apă în aceleași regiuni în care se află și fabricile noastre, este timpul să luptăm împotriva acestei situații.

Multe dintre fabricile noastre utilizează deja tehnologii de ultimă oră de economisire a apei, pentru a minimiza prelevarea de apă. Primul pas este să ducem această tehnologie în celelalte unități ale noastre, pentru ca mai apoi să ne extindem și mai mult misiunea.

AMBALAJE COMPLET SUSTENABILE

Dacă noi, ca organizație, suntem cu adevărat dedicați sustenabilității, nu trebuie să ne oprim la produsele noastre atunci când căutăm noi modalități de a face diferența. Pentru ca impactul pozitiv să fie maxim, trebuie să ne uităm la fiecare aspect al unităților noastre.

Stabilim deja obiective anuale de sustenabilitate pentru toate fabricile noastre de ambalaje. Următorul pas este să lucrăm cu furnizorii și partenerii noștri pentru a găsi noi soluții sustenabile care ne vor ajuta să atingem obiectivul comun pe termen lung.

Drumul nostru spre sustenabilitate

Parteneriate eficiente 

Încheiem parteneriate cu experți din domeniul sustenabilității pentru a genera un impact maxim cu orice ocazie. Împărtășim propriile soluții inovatoare și angajamentul nostru, bazându-ne totodată pe cunoștințele și competențele clienților, universităților, furnizorilor sau utilizatorilor finali.

Știați că... ? Avem o colaborare deschisă cu Essential Tech Centre de la Universitatea EPFL din Elveția. Împreună dezvoltăm proiecte care valorifică știința și tehnologia pentru a impulsiona acțiunile umanitare, realizând în același timp progrese durabile în domeniul refrigerării.

Protejarea generațiilor viitoare

Ne angajăm să le oferim generațiilor viitoare șansa de a-și decide propriul destin prin educație și colaborare. Valorificăm tinerele talente și punem în practică cunoștințele pe care le dețin pentru a susține dezvoltarea afacerii noastre.

Știați că... ? În ultimii zece ani, am sponsorizat peste 200 dintre cei mai promițători studenți ai universității HCMC din Vietnam pentru a-i ajuta să-și dezvolte cariera de ingineri frigotehniști.

Susținerea soluțiilor viitorului

Inovația înseamnă mult mai mult decât doar utilaje. Este vorba de procurarea de materiale, transport, ambalare, procese de producție și multe alte lucruri. Güntner promite să-și canalizeze energia în direcția stimulării sustenabilității de orice fel pe tot parcursul proceselor globale, de la inițiere până în momentul instalării.

Știați că... ? La fabrica Tata din Ungaria, am colaborat cu Coolbridge, compania noastră de logistică, pentru a reduce numărul de camioane necesare transportării unităților. Pentru atingerea obiectivului, am utilizat soluții personalizate dezvoltate cu ajutorul inteligenței artificiale și am folosit materiale mai mici și mai ușoare.

Deservirea comunităților noastre

Ne angajăm să consolidăm relațiile pe care le avem cu comunitățile noastre locale din toată lumea. Ne străduim să înțelegem problemele cu care se confruntă în materie de sustenabilitate și depunem eforturi pentru a oferi soluții. Facem cunoscute aceste proiecte prin intermediul rețelei noastre globale, astfel încât conoștințele să poată fi dobândite în toate colțurile lumii.

Știați că... ? Am dezvoltat un program complet de tratare a apei pentru comunitatea din jurul fabricii noastre din Surabaya, Indonezia, pentru a combate criza de apă și energie care afectează regiunea.

Discutați cu noi despre sustenabilitate


„Trebuie să întruchipăm sustenabilitatea. Trebuie să o trăim. Este necesar să rupem lanțurile care ne împiedică să înaintăm și trebuie să devenim lideri în acest domeniu, atât în industria din care facem parte, cât și dincolo de aceasta.”

Robert Gerle 
director general de vânzări și membru al consiliului de administrație Güntner/a-heat AG


RAPORTUL NOSTRU DE SUSTENABILITATE

Sustenabilitatea este un element-cheie al strategiei noastre. Ea este adânc încorporată în activitatea noastră zilnică, în deciziile de investiții și în guvernanța corporativă. Numai împreună putem avansa către un viitor durabil.