UTILIZĂRILE POMPELOR DE CĂLDURĂ

Pompele de căldură pot oferi o metodă eficientă energetic pentru încălzirea clădirilor, jucând totodată un rol esențial în atenuarea schimbărilor climatice.

DE CE POMPELE DE CĂLDURĂ CU SURSĂ DE AER SUNT CELE MAI BUNE

În general, o pompă de căldură cu sursă de aer este mai economică decât soluțiile având drept sursă solul sau apa. Aerul este o sursă de energie disponibilă fără restricții, astfel că oferă o mai mare flexibilitate și elimină necesitatea unor procese birocratice pentru obținerea de aprobări.

Dat fiind că extrag căldură din aerul înconjurător, performanța pompelor de căldură este deosebit de bună în zonele urbane, unde clădirile rezidențiale și comerciale, precum și unitățile industriale emană căldură. Dacă o pompă de căldură este operată prin utilizarea de energie regenerabilă, se pot reduce considerabil emisiile de CO2.

Vă putem ajuta cu proiecte la scară medie, cum ar fi fabrici sau apartamente, dar putem oferi soluții eficiente și în cazul unor planuri ample de încălzire centralizată.

UNDE SE RECOMANDĂ UTILIZAREA UNEI POMPE DE CĂLDURĂ

Pompele de căldură aer-apă pot fi instalate aproape oriunde, în funcție de sistem și de schimbătorul de căldură. În regiunile temperate, o pompă de căldură poate încălzi apa tot anul, realizându-se o reducere considerabilă a consumului de energie. Totodată, pompa generează aer rece vara și căldură iarna.

În regiunile mai reci, utilizarea pompelor de căldură este deja răspândită la scară largă. De exemplu, în țările nordice din Europa sunt instalate cele mai multe pompe de căldură în toate sectoarele, de la mici gospodării până la unități industriale mari. În condiții de vreme rece, pompele de căldură trebuie să lucreze mai intens, ceea ce presupune soluții tehnice precum cele dezvoltate de Güntner, care sunt concepute să facă față mediilor aspre și și-au dovedit eficiența.

DESCOPERIȚI

DOMENII ÎN CARE ACTIVĂM

Încălzire centralizată

Încălzire centralizată

Clădiri

Clădiri

Supermarketuri și refrigerare comercială

Supermarketuri și refrigerare comercială

Impactul nostru

Explorați
Lumea noastră

Având în urma noastră aproape un secol
de excelență în tehnologie și inginerie,
ne mândrim cu faptul că oferim, din primul
moment, soluții eficiente partenerilor noștri.